Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Verbeter je bereikbaarheid als ondernemer

Martijn Pennekamp
14 oktober 2021

Word jij als ondernemer ook wel eens gek van al die telefoontjes? Telefonische bereikbaarheid slokt veel van je tijd op, maar het is erg belangrijk voor je (potentiële) klanten en service. En uiteraard word je als ondernemer blij van nieuwe opdrachten en kansen.

Naast dat klantenservice erg belangrijk is moet het de ontwikkeling van je bedrijf ook niet in de weg staan. Een telefoongesprek met een klant duurt al snel 15 minuten en je wordt ook nog eens uit je concentratie gehaald waardoor je een stuk minder productief werkt.

Uit onderzoek van de Ipsos BereikbaarheidsBarometer blijkt dat de consument verwacht dat ze binnen 15 seconden een persoon aan de telefoon hebben. Als zzp'er is het vaak erg lastig om aan deze verwachtingen te voldoen.

Werken aan de uitstraling van je bedrijf

Veel ondernemers gebruiken op hun website en visitekaartjes alleen maar een 06 nummer. Hierdoor kom je al snel klein en onprofessioneel over en zijn potentiële klanten minder snel geneigd om te bellen. Zonde om om deze reden klanten mis te lopen. Gebruik daarom altijd een vast nummer op je website. Dit komt je uitstraling ten goede. Ben je landelijk actief? Neem dan een 085 nummer. Dit is het kleine broertje van een 088 nummer. 088 nummers neem je af per 100 stuks, 085 nummers kun je al vanaf één nummer afnemen en hebben een landelijke uitstraling. Ben je regionaal aan het ondernemen? Neem dan een regionaal nummer.

Veel onderweg als ondernemer?

Ben je als ondernemer veel onderweg, maar wil je wel bereikbaar blijven? Dan zou je een vast op mobiel oplossing kunnen overwegen. Een VoIP App bied je de mogelijkheid om via het internet te bellen. Hiermee kun je bellen en gebeld worden op een vast nummer op je mobiele telefoon. Op deze manier kun je eenvoudig onderscheid maken tussen zakelijke en privé oproepen. Klanten hoeven je niet langer te storen op je mobiele nummer. Het grote voordeel van een VoIP app is dat je je gesprekken niet meer doorschakelt. Hierdoor heb je niet langer meer je maandelijkse hoge doorschakelkosten die je misschien gewent bent.

Telefoonservice

Wil je echt niet meer telefonisch gestoord worden tijdens je werk? Dan kun je altijd nog overwegen om een telefoonservice in te schakelen. Zij zullen jou telefoontjes afhandelen en laten waar nodig een terugbel verzoek voor je achter. Verdiep je van te voren goed in de contactorganisatie die goed bij je past, zodat ze jou gewenste manier telefoontjes kunnen afhandelen.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Blog

Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Met onderstaande tips kom je als startende ondernemer minder snel financieel in de knoop


Lees meer

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer