Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: bouw heeft meer personeel en materiaal nodig

29 september 2017

Zelfstandigen Bouw gaat akkoord met onafhankelijke bemiddeling met het BPF over het verplichte pensioenfonds voor zzp schilders. Ook dreigt er, door de productietoename in de bouw, een personeel- en materiaaltekort in de sector te ontstaan. Lees meer in dit nieuwsoverzicht.

Dreigend personeel- en materiaaltekort in de bouw

Het Economisch Bureau van de ING weet te melden dat de bouwproductie dit jaar toeneemt. Dat heeft tot gevolg dat er in de sector zowel een materiaal- als personeelstekort dreigt.

Wegens de crisis lieten veel bouwbedrijven en leveranciers hun personeel inkrimpen – nu leidt dat juist tot een tekort. Veel zzp'ers kunnen daardoor hogere tarieven vragen. Wegens de toename in productiecapaciteit staat ook de levertijd van materiaal onder druk. Dat heeft tot gevolg dat de prijzen kunnen stijgen.

Lees hier meer.

Bemiddeling tussen Zelfstandigen Bouw en BPF over verplicht pensioen

Op verzoek van Jettta Kleinsma, staatssecretaris van Social Zaken en Werkgelegenheid, gaat Zelfstandigen Bouw nogmaals in gesprek met het BPF, het pensioenfonds voor de bouw. Onderwerp van discussie is de verplichte pensioen opbouw van zelfstandige schilders.

Afgelopen juni maakte Zelfstandigen Bouw bekend BPF voor de rechter te dagen omdat het verplichte pensioen voor zzp schilders in strijd met de wet zou zijn. Lees dat nieuwsbericht hier nog eens terug.

Onafhankelijke bemiddeling

Toch is de organisatie nu bereid om in gesprek te gaan via onafhankelijke bemiddeling. Volgens de organisatie houden ze wel vast aan het principe dat zzp schilders zelf kunnen bepalen of en hoe ze pensioen opbouwen. Zelfstandigen Bouw geeft het bemiddelingstraject twee maanden de kans voor ze alsnog het juridische traject inslaan, valt te lezen op de website.

Blog

Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Met onderstaande tips kom je als startende ondernemer minder snel financieel in de knoop


Lees meer

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer