Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Een raketstart maken als bedrijf kan je op 5 manieren doen

Lequal
25 februari 2020

Het starten van een bedrijf is een spannende tijd. Gaat het je allemaal wel lukken als eigen ondernemer? Uiteindelijk gaat het allemaal om het creëren van kansen. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je dan zelf kan zetten. Denk aan deze vijf tips om een raketstart te maken.

1 Organiseer een grootse opening

Natuurlijk moet je je budget in de gaten houden. Dat neemt niet weg dat je met een groots bedrijfsfeest wel direct de toon zet. Nodig iedereen uit die je kent in de branche. Je kunt dan direct met netwerken beginnen. Iedereen kan zien dat je er bent. Dit is de ideale manier om aan het werk te komen als nieuwe ondernemer.

2 Houd een open dag

Een andere optie is een open dag te organiseren. Je nodigt dan niemand specifiek uit. Je laat gewoon in de wijde omgeving weten dat jouw bedrijf opent. Wie zin heeft om kennis te komen maken, kan langskomen. Zo kan je veel nieuwe mensen leren kennen. Wie weet wat daaruit voortkomt? Je doet er altijd goede nieuwe relaties mee op.

3 Warm bestaande relaties op

Je bent dan wel een jonge ondernemer, maar de branche is niet helemaal nieuw voor je. Je hebt al kennis opgedaan als werknemer bij een ander bedrijf. Daar kan je voordeel uit halen. Dat doe je bijvoorbeeld door een relatiedag te organiseren. Zo maak je het netwerken niet alleen voor jezelf, maar ook voor je relaties aantrekkelijk. Pas wel op voor concurrentiebeding.

4 Werk aan teambuilding

In plaats van de opening op de klanten te richten, kan je je ook op je eigen mensen richten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om samen op pad te gaan een dag. Op die manier werk je aan de teambuilding. Wanneer er dan daadwerkelijk gewerkt gaat worden, is iedereen extra gemotiveerd. Dat maakt de kans op snelle resultaten een stuk groter.

5 Direct aan de slag

Misschien kan je de feesten nog even bewaren. Je kunt ook gewoon een raketstart maken door direct te starten. Ga eerst op jacht naar klanten en opdrachten. Wanneer je dan de eerste mijlpalen hebt bereikt,  kan je altijd nog een leuk feest met een interessant thema bedenken. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je goede kans van slagen hebt.

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.