Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Waarom ik fan ben van DriveGuide

Martijn Pennekamp
07 november 2017

Via onze Facebookgroep Zzp’er durf te vragen krijgen ik en mijn leden iedere week de vraag: “Wat is nou écht de makkelijkste en goedkoopste manier om als ondernemer zakelijke rittengegevens in één oogopslag te verzamelen?" Ik begon me te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn en stuitte op DriveGuide. Sindsdien ben ik fan!

Verzamelen van jouw ritgegevens

DriveGuide is namelijk een gadget waarmee je jouw kilometerregistratie, rijgedrag, autostatus en parkeergegevens kunt vastleggen via een app die rechtstreeks gekoppeld wordt aan jouw auto. Met de betaalstop parkeren functie meet ‘ie automatisch wanneer je weer wegrijdt; je betaalt dus nooit teveel parkeerkosten. Je olie bijvullen of temperatuur te hoog? Dat zie je in de DriveGuide app. Ook zie je wanneer jouw auto weer een onderhoudsbeurt of APK nodig heeft. Ook heb je recht op pechhulp. De DriveGuide is in elke auto (gebouwd na 1997) te installeren, het bestaat namelijk alleen uit een stekker en een app. Die stekker wordt ingeplugd op de ODB-poort van jouw auto. Mocht de stekker eventueel in de weg zitten dan kun je hem kosteloos laten inbouwen.

Fiscus- en opdrachtgeversproof

Bijkomend voordeel van deze manier van het registeren van jouw ritten is dat het 100% fiscusproof is. Door de gps tracking is er geen discussie mogelijk, ook niet voor jouw opdrachtgever die je een declaratie van jouw kilometers mag sturen 😊.

En dan komt nu het mooiste

De DriveGuide kost maar € 40 per jaar: dat is iets meer dan € 3 per maand (!). Dit is exclusief de borg van € 50, echter krijg je dat bedrag weer terug als je de DriveGuide retourneert. Voor dat bedrag ga je toch niet zelf zitten rommelen in Excel?!

Je kunt ook kiezen voor pakket Slim en Zorgeloos, wat je € 7,50 per maand kost en je tevens pechhulp onderweg biedt. Ook krijg je dan een PA (persoonlijk assistent): de buddy. De buddy helpt je bijvoorbeeld met medische of technische hulp, maar ook als je onverhoopt wordt omgeleid of andere vragen hebt.

Ik daag je uit!

Ik zie genoeg rittenregistratiesystemen en andere mobiliteitshulpmiddelen voor ondernemers voorbij komen om je te kunnen zeggen dat ik in elk geval nog niet eerder zo'n scherp geprijsde tool heb gezien. Jij wel? Laat het me weten.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Blog

Het belang van rust in crisistijd


Wat kun je doen als het starten van een eigen onderneming is uitgesteld door de coronacrisis?


Lees meer

Nieuws

Nieuwe kleineondernemersregeling vanaf 1 januari 2020 van kracht

Kleine ondernemers en organisaties kunnen vanaf 1 januari 2020 zelf kiezen voor vrijstelling van de btw.

Drie keer zoveel zzp'ers in Hollands Kroon dan rest van Nederland

Het percentage zzp'ers van het totaal aantal banen ligt in de gemeente Hollands Kroon drie keer zo hoog dan in de rest van Nederland. Dat meldt Hollands Kroon Actueel op basis van cijfers van het CBS.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer