Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Belastingdienst kan het hoge aantal startende ondernemers niet aan

26 januari 2016

De Belastingdienst kan de toeloop van startende ondernemers niet aan. Daardoor duurt de afgifte van het btw-nummer in januari en februari langer dan normaal.

De Belastingdienst kan de toeloop van startende ondernemers niet aan. Daardoor duurt de afgifte van het btw-nummer in januari en februari langer dan normaal.

Als effect op de extra drukte bij de Belastingdienst kunnen startende ondernemers problemen krijgen met het innen van rekeningen. Normaal gesproken krijgen beginnende ondernemers na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel binnen vijf werkdagen de bevestiging en hun definitieve btw-nummer opgestuurd. Door de drukte van begin dit jaar duurt de verwerking tot eind februari maximaal tien dagen langer. Op de website van de Belastingdienst worden ondernemers hiervoor gewaarschuwd.

Een woordvoerder van de Belastingdienst laat aan het Financieel Dagblad weten: ‘We hebben extra mensen ingezet en zijn druk bezig de achterstand in te lopen.’ Aan het begin van het jaar zijn er altijd extra inschrijvingen, maar dit jaar is het 10% hoger dan in 2015.

Een woordvoerder van MKB Nederland laat aan het Financieel Dagblad weten dat het voor de startende ondernemers vervelend kan zijn, maar het is voor starters niet onoverkomelijk. ‘Het is geen bestaansvoorwaarde voor beginnende ondernemers. Ze kunnen gewoon aan de slag’ vertelt de woordvoerder.

De rekeningen kunnen gewoon de deur uit, alleen zullen sommige partijen niet direct betalen omdat zij het btw-nummer nodig hebben om zelf de btw terug te vragen.

Blog

Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Met onderstaande tips kom je als startende ondernemer minder snel financieel in de knoop


Lees meer

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer