Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: meer broodfondsen en meer duidelijkheid omtrent wet DBA

21 april 2017

Ben je benieuwd naar het nieuws voor ondernemers van deze week? Deze week in ons overzicht: staatssecretaris Wiebes komt nog voor de zomer met meer duidelijkheid over de wet DBA en steeds meer ondernemers verzekeren zich via een broodfonds.

Nog vóór de zomer meer duidelijkheid over wet DBA

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes komt nog voor de zomer met meer duidelijkheid omtrent de wet DBA. Dat meldt onder andere NU.nl.

Wiebes komt uiterlijk begin juli met een antwoord op de vraag of de wet DBA ook volgend jaar opgeschort blijft. Dat liet hij gisteren weten aan de Tweede Kamer. Daarnaast bleek uit de brief aan de kamer ook dat de Belastingdienst momenteel onderzoek doet naar tien opdrachtgevers die mogelijk ‘kwaadwillend’ zijn.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Steeds meer zelfstandig ondernemers sluiten zich aan bij broodfonds

Steeds meer zzp’ers verzekeren zich tegen arbeidsongeschiktheid via een broodfonds. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Het afgelopen halfjaar groeide het aantal broodfondsen met zo’n 12%. Het aantal broodfondsen in Nederland ligt daarmee nu op 257.

Ruim 10.000 Nederlandse zzp’ers en ondernemers verzekeren zich nu middels een broodfonds. Het ziekteverzuim onder zzp’ers die aangesloten zijn bij een broodfonds ligt laag: zo’n 1,27%. Bij werknemers ligt het verzuimpercentage gemiddeld op zo’n 3 tot 4%.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

TIP: Ben je benieuwd naar de kenmerken, voor- en nadelen van een AOV en een broodfonds? Lees dan dit kennisartikel in onze kennisbank.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Met onderstaande tips kom je als startende ondernemer minder snel financieel in de knoop


Lees meer

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer