Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: meer zekerheid als ondernemer en soms gratis werken?

10 februari 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht voor ondernemers: de Belastingdienst krijgt nul reacties op 550.000 brieven, zelfstandig ondernemers moeten volgens de WRR meer zekerheid krijgen en de stelling: moet je als ondernemer soms gratis werken? Lees hier ons weekoverzicht.

WRR: zelfstandig ondernemers moeten meer zekerheid krijgen

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid vindt dat zzp’ers en flexibele werkenden meer zekerheden moeten krijgen als het gaat om inkomen en sociale zekerheid. Dat blijkt uit een rapport van de WRR dat afgelopen dinsdag werd gepubliceerd.

Dit nieuws meldden zowel de als het NOS. De raad waarschuwt dat te veel flexibiliteit leidt tot onzekerheid, voornamelijk onder jongeren die graag een huis willen kopen of een gezin willen stichten. Ook zou het leiden tot stress. De raad doet voorstellen voor bijvoorbeeld regelingen voor arbeidsongeschiktheid en pensioen opbouw.

Lees hier het hele bericht.

Belastingdienst krijgt geen reacties op uitlegbrief wet DBA

Op dinsdag 7 februari meldde het Financieele Dagblad ook dat de Belastingdienst geen enkele reactie heeft ontvangen op de 550.000 brieven die werden verstuurd aan zzp’ers en opdrachtgevers. Hierin werd de uitstel van de wet DBA uitgelegd. De onrust of onzekerheid bij zzp’ers en opdrachtgevers lijkt daarmee mee te vallen. Vorige week nog kwam staatssecretaris Wiebes met een voortgangsbrief, waarin hij uitlegt dat er zeven opdrachtgevers in verschillende sectoren ‘in beeld zijn’ die mogelijk kwaadwillend zijn. De derde voortgangsbrief wordt in april 2017 verwacht.

Lees hier het hele bericht.

Gratis werken als ondernemer: wat vind jij?

RTLZ opende afgelopen woensdag de discussie: gratis werken als zzp’er, doen of niet? Dit naar aanleiding van een column in de Volkskrant van zzp’er Teun van de Keuken. Hij raadt andere zzp’ers aan niet meer voor niets te werken.

Veel ondernemers zijn het met hem eens, maar zijn ook ondernemers die soms wel ‘gratis’ werken. Zij doen dat bijvoorbeeld voor het goede doel, om een bijdrage te leveren aan de maatschappij of om ook cliënten te helpen die weinig te besteden hebben. Wat vind jij?

Lees hier het hele bericht.

Zelfstandig ondernemers onvoldoende beveiligd op internet

Deze week meldden we ook dat veel zelfstandig ondernemers gebruikmaken van een onbeveiligde internetverbinding. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.000 Nederlandse kleine zelfstandigen en zzp'ers. De helft van de respondenten heeft wel eens een virus op zijn of haar computer, ondanks dat 90% van hen een antivirusprogramma heeft geïnstalleerd.  

Lees hier nogmaals het hele bericht.

Blog

Het belang van rust in crisistijd


Wat kun je doen als het starten van een eigen onderneming is uitgesteld door de coronacrisis?


Lees meer

Nieuws

Nieuwe kleineondernemersregeling vanaf 1 januari 2020 van kracht

Kleine ondernemers en organisaties kunnen vanaf 1 januari 2020 zelf kiezen voor vrijstelling van de btw.

Drie keer zoveel zzp'ers in Hollands Kroon dan rest van Nederland

Het percentage zzp'ers van het totaal aantal banen ligt in de gemeente Hollands Kroon drie keer zo hoog dan in de rest van Nederland. Dat meldt Hollands Kroon Actueel op basis van cijfers van het CBS.

Lees meer