Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: zelfstandige vindt prijs-/kwaliteitsverhouding belangrijkste bij zorg

17 november 2017

Vandaag, 17 november 2017, is de Dag van de Ondernemer: een dag waarop alle ondernemers in het zonnetje worden gezet. Dat doen gemeenten door het hele land door bijvoorbeeld een Ondernemersonbijt te organiseren. In dit overzicht lees je wat er verder in het nieuws speelde deze week.

Weten welke activiteiten er vandaag te doen zijn in verband met de Dag van de Ondernemer? Dat kun je hier vinden.

Zelfstandige vindt prijs-/kwaliteitsverhouding belangrijkste bij zorgverzekering

Gister meldde ikwordzzper.nl al dat uit onderzoek blijkt dat Nederlandse ondernemers de combinatie van een goede prijs en kwaliteit het belangrijkste vinden aan een zorgverzekering. Een lagere premie en betere dekking zorgt ervoor dat de zelfstandig ondernemer bereid is tot overstappen.

Zo’n 38% van de ondernemers heeft een collectieve verzekering – maar slechts 6% heeft een zorgverzekering speciaal voor zzp’ers. Vooral ondernemers tussen 46 en 55 jaar oud hebben vaker een collectieve zorgverzekering. De meeste ondernemers zijn verzekerd bij Zilveren Kruis, gevolgd door CZ, Menzis en VGZ.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Landelijke ZZP Enquête in samenwerking met Het Ondernemerscollectief onder bijna vierhonderd zzp’ers.

Lees hier meer.

Nederlandse ondernemer positief over 2018

Ondernemers verwachten verdere groei in 2018. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW. Het ondernemersvertrouwen staat in het vierde kwartaal op 13,4. Dat is iets lager dan vorig kwartaal, maar vergeleken met voorgaande jaren alsnog erg hoog.

Ondernemers verwachten voor volgend jaar meer omzet, hogere investeringen en uitbreiding van de werkgelegenheid. Bijna 40% van de ondernemers verwacht een toename in omzet. Vooral ondernemers in het middenbedrijf (vanaf 50 werkzame personen) zijn vaker positief over de verwachtingen voor 2018.

Lees hier meer.

Deliveroo-koerier stapt naar de rechter

Ook bleek deze week dat zo’n 50 koeriers van bezorgdienst Deliveroo protesteren tegen de zzp-constructie waarmee de bezorgdienst de huidige werknemers wil vervangen voor zzp'ers. Een van de koeriers stapt nu naar de rechter om te voorkomen dat hij via een zelfstandigenconstructie moet werken bij de bezorgdienst.

De huidige koeriers zijn daar niet blij mee: zij willen in loondienst blijven en op die manier via hun werkgever verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en andere verzekeringen.

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer