Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: Zelfstandigen Bouw wil minimumtarief als alternatief voor wet DBA

31 maart 2017

In het nieuws deze week: het aantal starters is vorig jaar gestegen en Zelfstandigen Bouw pleit voor een minimumtarief voor zzp'ers. En: heb jij veel passie voor je bedrijf? Dat kan kloppen! Uit onderzoek blijkt namelijk dat de liefde die een ondernemer voor zijn bedrijf heeft, veel lijkt op de liefde van een vader voor zijn kind.

Liefde van ondernemer voor zijn bedrijf lijkt op dat van vader voor zijn kind

Uit een wetenschappelijk onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd, blijkt dat de liefde van een ondernemer voor zijn bedrijf veel lijkt op de liefde van vaders voor hun kinderen. Dat meldt NU.nl.

Onderzoekers bekeken de hersenactiviteit en het gedrag van zowel vaders als ondernemers. Tijdens het onderzoek kregen vaders foto’s van zowel hun eigen kinderen als de kinderen van anderen te zien, terwijl ondernemers foto’s van hun eigen bedrijf en die van anderen te zien kregen.

Lees het nieuwsbericht op NU.nl.

Zelfstandigen Bouw pleit voor minimumtarief voor ondernemers als alternatief voor wet DBA 

Zelfstandigen Bouw, de belangenorganisatie voor zelfstandige ondernemer in de bouw, heeft een ‘eenvoudige oplossing’ gevonden voor de wet DBA. Het alternatief zou een minimumtarief van twee keer het minimumloon moeten zijn.

Een van de criteria waaraan ondernemers zouden moeten voldoen, zou een minimumtarief hanteren zijn. Duikt de ondernemer onder deze prijs, is het geen zelfstandige – aldus de organisatie. Ook zou de zzp’er niet langer dan twee jaar aansluitend voor één opdrachtgever mogen werken.

De oplossing zou volgens Zelfstandigen Bouw alleen voor de zakelijke markt en niet voor de particuliere markt moeten gelden.

Lees het hele nieuwsbericht.

Stijging aantal startende ondernemers in 2016

RTLZ meldt het aantal starters op de arbeidersmarkt stijgt. Het aantal starters steeg vorig jaar met twee procent tot 131.000. Zo hoog is het aantal starters sinds 2010 niet geweest.  

Dat meldt de ING, die het onderzoek baseert op inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel. De stijging zou grotendeels te danken zijn aan twee regelwijzigingen. Zo werd de regelgeving in de agrarische sector verscherpt, waardoor meer mensen zich in moesten schrijven. In de taxibranche werden de regels juist versoepeld: steeds meer mensen schrijven zich in als zelfstandig ondernemer voor taxidienst Uber.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

Coronacrisis zet flinke rem op bedrijvigheid: minder starters en meer stoppers in stedelijke regio’s

De Kamer van Koophandel signaleert een flinke rem op de bedrijvigheid in het land. De verschillen tussen de regio’s zijn echter groot. De afname van de groei is het sterkst in de Randstad en andere stedelijke gebieden.

Kabinet komt met nieuwe rechtsvorm voor ondernemers: de 'maatschappelijke bv’

Ondernemers die zich inzetten voor sociale doelen als energie, klimaat, arbeidsparticipatie, zorg, onderwijs en veiligheid, kunnen daarvoor binnenkort een aparte rechtsvorm kiezen: de maatschappelijke bv.

Lees meer