Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Ondernemers hebben meer vertrouwen dan ooit

18 mei 2017

Het vertrouwen onder ondernemers in het niet-financiële bedrijfsleven is nog nooit zo hoog geweest. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In bijna alle bedrijfstakken is het ondernemersvertrouwen flink gestegen.

Met het ondernemersvertrouwen wordt de stemming onder ondernemers bedoeld: zijn zij voornamelijk positief of negatief? Hoe positief of negatief zijn zij over de toekomst? In het onderzoek wordt het totale bedrijfsleven meegenomen – behalve financiële bedrijven en nutsbedrijven.

Groei vertrouwen in communicatie- en informatiesector

Opvallend is dat voornamelijk ondernemers in de communicatie- en informatiesector, zoals uitgeverijen en media, positiever gestemd zijn dan een kwartaal eerder. Het ondernemersvertrouwen in die bedrijfstak steeg dit jaar van 11,4 in het eerste kwartaal tot 23,4 in het tweede kwartaal. Het ondernemersvertrouwen is het hoogste in de bouwnijverheid en het laagste in de delfstoffenwinning.

Meer werkgelegenheid

Ook verwachten de meeste ondernemers een toename van het aantal personeelsleden – met uitzondering van de delfstoffenwinning. Het aantal ondernemers dat meer werkgelegenheid verwacht, is verder toegenomen. Ruim 16% van de ondernemers verwacht een toename van de personeelssterkte in het tweede kwartaal.

Bron: CBS.

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer