Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Startup McNetiq winnaar Young Business Award 2016

29 juni 2016

Zeshonderd bezoekers van het Atlas Theater in Emmen waren er getuige van: de ontknoping van de Yong Business Award. Tijdens dit startupgala stonden zes finalisten centraal. Zij streden om de prijzenpot van € 12.500. 

In de eerste plaats schreven 102 bedrijven zich in voor deelname aan de startup competitie. Hiervan kregen 18 bedrijven de kans om tijdens de voorrondes te pitchen voor de jury. De bedrijven 24Sessions, Athom, BMTEC, EC2C, McNetiq en Motial kregen uiteindelijk de kans om in het Atlas Theater te pitchen voor de hoofdprijs. De finale van de Young Business Award 2016 was het eerste evenement in de Rabo Zaal (822 zitplaatsen) van het Atlas Theater dat grenst aan Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Pitch

De zes finalisten kregen tijdens de finale elk zo’n zestig seconden de tijd om hun bedrijf voor de vakkundige jury te pitchen. In afwisseling met de zes finalisten kregen de bedrijven Healthcoin – deze startup stimuleert gezond gedrag binnen bedrijven - en PestDetect – uitvinder van een intelligente val voor ongedierte - de kans om door middel van live crowdfunding de zeshonderd bezoekers te motiveren om geld te investeren in hun bedrijf. Gezamenlijk wisten de ondernemers een investering van meer dan € 22.000 op te halen.

De diverse verhalen zorgden voor een spannende race tussen de finalisten. Jort Kelder vervulde een belangrijke verbinding tussen de finalisten, juryleden en de bezoekers. De vijfkoppige jury koos Athom uit Enschede als runner-up. Athom ontwikkelde de Homey; een platform dat alle intelligente apparaten in huis met elkaar verbindt.

Winnaar

De uiteindelijke winnaar van de Young Business Award 2016, inclusief de prijzenpot van € 12.500, werd McNetiq. Dit bedrijf heeft een veilige magneet verankering ontwikkeld als alternatief voor tijdelijke lasverbindingen. Tijdens de Young Business Award finale is er uiteindelijk voor € 35.000 aan bedrijfsinvesteringen opgehaald.

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

Coronacrisis zet flinke rem op bedrijvigheid: minder starters en meer stoppers in stedelijke regio’s

De Kamer van Koophandel signaleert een flinke rem op de bedrijvigheid in het land. De verschillen tussen de regio’s zijn echter groot. De afname van de groei is het sterkst in de Randstad en andere stedelijke gebieden.

Kabinet komt met nieuwe rechtsvorm voor ondernemers: de 'maatschappelijke bv’

Ondernemers die zich inzetten voor sociale doelen als energie, klimaat, arbeidsparticipatie, zorg, onderwijs en veiligheid, kunnen daarvoor binnenkort een aparte rechtsvorm kiezen: de maatschappelijke bv.

Lees meer