Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Zelfstandigen Bouw begint met proef als alternatief voor wet DBA

19 juli 2017

Zelfstandigen Bouw wil starten met een proef als alternatief voor de wet DBA. In de proef wordt ook de Zelfstandigenrekening meegenomen: een spaarregeling waardoor je als ondernemer op een belastingvriendelijke manier geld opzij kunt zetten voor sociale voorzieningen.

Dat meldde de organisatie gisteren op haar eigen website. Voorzitter van Zelfstandigen Bouw Charles Verhoef zegt hierover in gesprek te zijn met een aantal grote partijen in de bouw.

Minimumtarief

De politiek is nog niet met een alternatief gekomen voor de wet DBA. En dat kan niet langer, vindt Verhoef. Hij wil een experiment starten als alternatief voor de wet DBA. In het experiment wordt een minimumtarief voor zelfstandig ondernemers in de bouw opgenomen. Dit zou tweemaal het cao-loon moeten zijn, vindt de organisatie. Het idee is dat je alleen zelfstandig ondernemer bent als je niet onder dit tarief duikt. Hiermee moet voorkomen worden dat zelfstandigen in de bouw worden ingehuurd omdat ze goedkoper zijn dan werknemers en zouden zelfstandigen gemakkelijker geld opzij kunnen zetten voor bijvoorbeeld pensioen, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Belastingvriendelijk sparen

Met de Zelfstandigenrekening wil Zelfstandigen Bouw het mogelijk maken voor zelfstandigen om belastingvriendelijk geld te sparen door de inleg aftrekbaar te maken. Ook nu is het mogelijk voor zelfstandigen om geld opzij te zetten, maar zij moeten wel belasting betalen in de vorm van vermogensrendementsheffing.

Lees hier meer.

Blog

Het belang van rust in crisistijd


Wat kun je doen als het starten van een eigen onderneming is uitgesteld door de coronacrisis?


Lees meer

Nieuws

Nieuwe kleineondernemersregeling vanaf 1 januari 2020 van kracht

Kleine ondernemers en organisaties kunnen vanaf 1 januari 2020 zelf kiezen voor vrijstelling van de btw.

Drie keer zoveel zzp'ers in Hollands Kroon dan rest van Nederland

Het percentage zzp'ers van het totaal aantal banen ligt in de gemeente Hollands Kroon drie keer zo hoog dan in de rest van Nederland. Dat meldt Hollands Kroon Actueel op basis van cijfers van het CBS.

Lees meer