Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Zelfstandigen Bouw begint met proef als alternatief voor wet DBA

19 juli 2017

Zelfstandigen Bouw wil starten met een proef als alternatief voor de wet DBA. In de proef wordt ook de Zelfstandigenrekening meegenomen: een spaarregeling waardoor je als ondernemer op een belastingvriendelijke manier geld opzij kunt zetten voor sociale voorzieningen.

Dat meldde de organisatie gisteren op haar eigen website. Voorzitter van Zelfstandigen Bouw Charles Verhoef zegt hierover in gesprek te zijn met een aantal grote partijen in de bouw.

Minimumtarief

De politiek is nog niet met een alternatief gekomen voor de wet DBA. En dat kan niet langer, vindt Verhoef. Hij wil een experiment starten als alternatief voor de wet DBA. In het experiment wordt een minimumtarief voor zelfstandig ondernemers in de bouw opgenomen. Dit zou tweemaal het cao-loon moeten zijn, vindt de organisatie. Het idee is dat je alleen zelfstandig ondernemer bent als je niet onder dit tarief duikt. Hiermee moet voorkomen worden dat zelfstandigen in de bouw worden ingehuurd omdat ze goedkoper zijn dan werknemers en zouden zelfstandigen gemakkelijker geld opzij kunnen zetten voor bijvoorbeeld pensioen, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Belastingvriendelijk sparen

Met de Zelfstandigenrekening wil Zelfstandigen Bouw het mogelijk maken voor zelfstandigen om belastingvriendelijk geld te sparen door de inleg aftrekbaar te maken. Ook nu is het mogelijk voor zelfstandigen om geld opzij te zetten, maar zij moeten wel belasting betalen in de vorm van vermogensrendementsheffing.

Lees hier meer.

Blog

Administratie opzetten als zzp'er? Volg deze stappen!


Van zzp'er naar werkgever: een grote stap


Lees meer

Nieuws

Belastingdienst helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

De Belastingdienst helpt ondernemers nadat zij een btw-deadline hebben gemist met een checklist naheffingsaanslag btw. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugkerende btw-aangifte en lopen daardoor grote kans op een boete.

Helft van ondernemers zoekt geen hulp bij vragen

Uit onderzoek van de KVK blijkt dat veel ondernemers te lang blijven rondlopen met ondernemersvragen. Om deze ondernemers vooruit te helpen opent het KVK Adviesteam een speciaal telefoonnummer.

Lees meer